Cuma

Müşterim - İzmir

Sevgili arkadaşlar,
Ben küçük bir araştırmanın ardından mantar üreticiliği işine girmiş biriyim. Şu anda henüz ilk parti kompostumuz kuluçka dönemini geçirmekte. İnşallah bu dönemi kazasız belasız atlatıp hasat dönemine geçeceğiz.
Bu işle ilgili internet üzerinde yazılı çizili bilgilerden başka bir bilgimiz yoktu. Abdullah Bey ile de internetteki yazılar vesilesi ile tanıştık. İşe başlama aşamasından önce ve sonrasında 3-4 kez kendisini kendi üretim tesisinde ziyaret ettik. Kendisinden internetten edindiğimiz bilgiler dışında işin pratiğine yönelik birçok bilgi edindik.
Kompost alımı için de kendisini tercih ettik. Bunun nedenini soracak olursanız ürettiği kompostun hammaddesinin pamuk olması ve bunun bize sağladığı bazı avantajlar (hastalık riskini minimuma indirmesi, koku olayını neredeyse tamamen ortadan kaldırması, kaliteli ürün yetiştirilmesi ve her şeyin organik olması gibi).
Her şeyin ötesinde bu işe yeni başlayanların özellikle gereksinim duyacakları en önemli şey nedir diye bir soru sorulsa, şu an olayları yaşayan kişi olarak hiç tereddüt etmeden ben derim ki TEKNİK BİLGİ ve DESTEK. Bana göre çok çok önemli olan bu gereksinimi Abdullah Bey karşılamakta. Abdullah Bey ile çalışmayı tercih etmemizin en önemli nedenlerinden biri sahip olduğu bilgi ve tecrübeleri bizimle paylaşmasıdır. Bu paylaşım olmaz ise mantar yetiştiriciliğine yeni başlayan kişilerin başlangıçta çok canları yanabilir. Çünkü bu iş gerçekten çok hassas ve her şeyin sürekli kontrol altında tutulması gerekmektedir. Ayrıca bu işe yeni başlayan kişilerin gerekli bilgi ve desteğe ne zaman ihtiyaç duyacakları da belli olmayabilir. Bu anlamda da Abdullah beye acil durumlarda günün 24 saati ulaşmak mümkün (kompostun bize ilk ulaştığı gün saat 02.30 da kendisine acil olarak bir konuyu danışma ihtiyacı duyduk ve kendisine ulaştık.)
Abdullah beyi tercih etmemizi gerektiren bir diğer yönü de bu işte kalıcı olmak adına sürekli araştırmalar yapmasıdır. Bu amaç için kendisi bir laboratuar kurmuş olup yeni mantar türlerinin yetiştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.

Sonuç olarak Abdullah Bey bu iş için gerekli bilgi ve tecrübeye sahip, paylaşımcı, araştırmacı bir kişidir. Kendisi ile çalışan kişi ve firmalarla iş ortağı mantalitesine sahip, çalışkan bir arkadaştır.
Bu özelliklerinin sürekli olması dileğimdir. Çünkü ben inanıyorum ki bu özelliklerinin sürekliliği sayesinde kazanımları çok olacaktır.

Saygılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı İletişim Kurabilmek İçin Gönderdiğiniz Maillerinize Lütfen Telefon Numaranızı Mutlaka Yazınız. Zira Telefon Numarası Belirtilmeyen Mesajlara Cevap Verilmeyecektir.