Pazar

istiridye Mantarı Üretiminde Alınması Gereken Belgeler Nelerdir ?


Mantar bir zirai bir ürün olmakla birlikte Çiftçi belgesi alınarak yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Böylelikle açma ruhsatı, vergi levhası ve şirket kurulumu gibi teferruatlara gerek kalmamaktadır. Bünyenizde ziraatçı, gıdacı veya laborant bulundurmak zorunda kalmıyorsunuz. Ürünlerinizi Ziraat odalarından alabileceğiniz Müstahsil belgeleriyle istediğiniz her yere marketlere, otellere, toptancılara ve Meyve sebze hallerine satabiliyorsunuz bu kanunların size tanıdığı bir hak. Hatta kendiniz bu çiftçi belgesiyle Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının içinde bulunan tüm Pazar yerlerinde satış yapma hakkına sahip oluyorsunuz. Yıllık bir satış limitiniz bulunmamaktadır.

Fakat ne zaman ki siz bir şirket kurmak isterseniz o zaman vergi levhası, açma ruhsatı, laborant ve çalıştırdığınız elemanların sigortasını, stopaj vergisini, gelir vergisini göze almanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı İletişim Kurabilmek İçin Gönderdiğiniz Maillerinize Lütfen Telefon Numaranızı Mutlaka Yazınız. Zira Telefon Numarası Belirtilmeyen Mesajlara Cevap Verilmeyecektir.