Cumartesi

Huzur Mantar ve Misel (Mantar Tohum) liderliğe emin adımlarla ilerliyor.

Mantar sektörüne on iki yıl önce katılan Huzur Mantar ve Misel (Mantar Tohum) liderliğe emin adımlarla ilerliyor. Artık günümüzde dünya markalarına rakip olan Huzur Mantar, kısa süre içinde Türkiye mantar miseli pazarında yüzde 80 pazar payına ulaştı. Uzun yıllar profesyonel yönetici olarak çalışan girişimci Abdullah Konak tarafından kurulan ve Huzur Mantar markası çok güçlendi. Bu yılı 1 milyon TL ciro ile kapatmayı planlıyor. Mantar sektöründe Kompost, Mantar miseli (Mantar Tohum), hazır delikli kompost torbası, spor maskeleri, Kompost derecelerine kadar bir çok farklı ürün gruplarıyla tüketiciye ulaşan marka, gelecek yıl için yüzde 90 pazar payı hedefi koydu. Huzur Mantar'ın bu yıl yüzde 70 büyüdüğünü söyleyen Huzur Mantar Genel Müdürü Abdullah Konak, "Pazar payımızı artırmak için yeni ürünler geliştirdik. Geçen yılın flash ürünü sarımını tamamlamış istiridye mantar kompostu idi. Şimdi üst segmentte yeni bir oyuncuyu pazara veriyoruz. %100 Garanti verdiğimiz yeni ürünümüz tam anlamıyla canavar bir ürün sistemi. Türkiye'de ilk kez bir Mantar Kompost  ürününe biz %100 garanti sunuyoruz. Ciromuzun yüzde 30'u Amatörler için olan istiridye Mantar Hobby deneme kitlerinden geliyor. Bu setlerde Türkiye pazar payımız yüzde 80’i buldu. Hedefimiz bir yılda 100 bin adet Hobby istiridye mantar kiti satarak pazar payımızı yüzde 90'a çıkarmak istiyoruz" dedi. 
Konak, Türkiye'de kimyasal olmayan, % 100 Garantili ve yüksek verimliliğe sahip İstiridye Mantar sektörü olarak nitelendirdikleri pazarın her yıl yüzde 20 büyüdüğünü belirtti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı İletişim Kurabilmek İçin Gönderdiğiniz Maillerinize Lütfen Telefon Numaranızı Mutlaka Yazınız. Zira Telefon Numarası Belirtilmeyen Mesajlara Cevap Verilmeyecektir.