Pazar

İstiridye Mantarı ile ilgili sorular

Bana yollanan bir maile verdiğimiz cevabı aşağıda size yayınlamak istedim.

1- 2015 kompost alım fiyatlarınız belli oldumu?

Evet, kamyon bazında alımlarda 0,40 kuruş/kg . 

2- istiridye mantarı hobi kiti aldığımızda bize yollayacağınız kit Kuluçka Döneminden Çıkmış mı olacak, Eğer denemede olsa kuluçka dönemini sizin görmeniz lazım diyorsanız, en basit şekilde sıcaklığı nasıl ayarlayabilirim, Çünkü Kompostu alırsam kuluçka döneminden çıkmış gibi olursa kompostu koyacağım yer için sıcaklık neredeyse normal seviyede olmuş olacak sadece nem oranı problem olarak kalmış olacak.

Evet kuluçkası bitmiş olacak. 

3- hobi kiti kuluçka döneminden çıkmış olarak gelecekse, ben ortam sıcaklığını bi şekilde ayarlarımda nem oranını pratik olarak nasıl dengeleyebilirim hasat dönemi ort. 17 derece sıcaklık %90 nem oranı olması gerekiyor. piyasada 60-70 liralık Nemlendirici hava temizleme cihazları var iş görürmü ?

Size gelen ürünü sabah akşam sulamanız ve alacağınız Nemlendirme cihazıyla takviye etmeniz yeterli olacaktır. 

4- Kompostu toplu olarak ( 2-5 ton ) aldığımızda Kuluçka ortamına bizim hazırladığımız ortamda mı? girmesi gerekiyor, yoksa sizde kuluçka döneminden çıktıktan sonramı bize yolluyorsunuz.

Kuluçkası bitmiş yolluyoruz. 

5- Kuluçka dönemii bizim hazırladığımız ortamda başlarsa, kuluçka odası yoksa ve yerine üretim odalarında kuluçka dönemi geçebilirmi ? bir sakıncası olurmu ?

Evet yapılabilir.

6- İstiridye mantarı üretim tesisi için belli bir otomasyon programı varmıdır? ücreti ne kadardır?

Evet var 15.000tl Full otomatik fakat bizce çok fazla. Fuzuli bir masraf.

7- Üretimhane Kurmak için Fizibilite Araştırması Yapmaktayım, 100 m2 bir Alan Maliyeti (kurduğunuz üretimhanelere kıyaslayarak) Nedir?

30.000TL civarı. 

8- Ayrıca ürettiğimiz MANTARLARI Size bizmi getiriyoruz, yoksa güzergah üstünde sizin arkadaşlar mı ? alarak merkeze gidiyorlar? Eğer böyle ise nakliye ücreti ne kadardır?

Hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak değişiyor bu durum. 

9- Ben Yalovada Oturuyorum, bu taraftan Mantar Alımınız Varmı?

Mantarı satabileceğiniz Bursa'da bir müşterimiz var. 

10- Siz hangi bölgedesiniz.

Denizli. 

Yardımlarınız için ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı İletişim Kurabilmek İçin Gönderdiğiniz Maillerinize Lütfen Telefon Numaranızı Mutlaka Yazınız. Zira Telefon Numarası Belirtilmeyen Mesajlara Cevap Verilmeyecektir.