Pazar

Oda Dezenfeksiyonu Nasıl Yapılmalıdır ?

Oda içinde ki artıklar tamamen toplanmalı ve kullanılan ekipmanlar odadan uzaklaştırılmalı; akabinde oda çamaşır suyu (Hypo Clorür) ile yıkanmalıdır. Bulabildiğiniz takdirde metil Bromit kullanılması en garanti yöntemdir.Yada formaldehit denilen sıvı kimyasal kullanılabilir. Formaldehit oda içerisinde bir piknik tüpünün üzerinde tencereye boşaltılmalı her 100m2 alan için 1lt formaldehit tercih edilmeli ve 1lt su ile karıştırılarak Tüp kapıya yakin bir yere konuşlandırılmalı ve sıvı bitene kadar kaynatılmalıdır. Formaldehit için uygun filtreli tam yüz maskesi kullanılması şiddetle tavsiye edilir.Tüp kontrol edilerek sıvı bittiğinde kapatılmalıdır. Oda 48 saat kapalı tutularak beklenir. Sonrasında oda içinde koku kalmayana kadar havalandırılmalıdır. Formaldehitten etkilendiğiniz takdirde ölüme yol açmaz fakat gözlerde yaşarma öksürme mide bulantısı ve öğürmeye neden olabilir. Dikkatli kullanınız.
Formaldehit denilen kimyasalı kompost imalatında asla kullanmayınız zira misel ölümüne neden olacaktır.
Firmamız bunca yıllık üretim hayatında (oda dezenfeksiyonu dışında) asla kullanmamış,asla tavsiye etmemiş ve asla kullanılmasını önermemiştir.
Aksini iddia edenler kendi pisliklerini temizlesinler önce.
Kompost imalatında kullanıldığını nasıl anlarsınız?
Kompostu naklederken ve odanıza taşırken diyelim ki öküzsünüz ve anlamadınız ve odanıza Formaldehitli kompostları yerleştirdiniz ve oda ısısını 20 dereceye ayarladınız,O odaya kolay girer fakat zor çıkarsınız.Çünkü odaya yayılacak olan Formaldehit kokusu inanılmaz boyutlara çıkacaktır.Formaldehit uçucu bir kimyasaldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı İletişim Kurabilmek İçin Gönderdiğiniz Maillerinize Lütfen Telefon Numaranızı Mutlaka Yazınız. Zira Telefon Numarası Belirtilmeyen Mesajlara Cevap Verilmeyecektir.